DAN ANDERSSON I KOSMISK MYSTISK BELYSNING

Mäster Fritz - En svensk mystiker är en nyutkommen och intressant bok av Åke Åredal om den märkliga prästen och mystikern som kände stark samhörighet med Dan Andersson: Mäster Fritz. I boken citeras Dan Andersson och hans ord, hans poesi, sätts in i ett universellt och djupt mystikt sammanhang – en visdomstradition.

Fritz Olofsson (1929-2008) blev bland teologer, kyrkfolk och akademiker under nära ett halvsekel en väl igenkänd och närmast legendarisk Uppsala-profil. Läs om Mäster Fritz − kristen, universell oändlighetsmystiker − om hans livsresa från Bygdsiljum i Västerbotten, genom det akademiska Uppsala, till Guds Himmelrike som är oändligt stort och oändligt nära − för oss alla.

Han gick mycket fort, framåtlutad, med en väckarklocka i fickan. I sina andetag rabblade han obegripliga ord och ramsor. Han såg kufisk ut där han i sin långa svarta rock ilade fram i staden och gick på möten av alla de slag. Hade alltid något att säga. Några var rädda för honom, hans skarpsinne och hans djupa kunnande. Andra stannade och lyssnade på hans långa utläggningar som aldrig tog slut om våra viktigaste livsfrågor, om Gud och människan och hennes mål. Men vad var det för hemlighet han talade om? Och vem var han egentligen? Dåre eller Gud? Och vad var det han ville lära oss?

https://www.siljansmasar.com/product/master-fritz

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter